CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Friday, October 23, 2009

hi oll...

lama giler x bukak blog ni menulis.. dah x nk tipu kata bz giler.. walaupun kadang2 tu mmg bz pun.. letih jadi nyer.. busan ngan life rasa mcm x cukup masa.. klu boleh nk idop kat marikh yg sehari dier sama dgn 2hari kita disini.. gagaga...

hari ni last antar asgmnt tuk semester ni.. mmm dah akhir semester 3 dah aku skrg ni.. cepat jerk masa berlalu kan.. sem depan dah part 4. tp klu aku x benti graphic dulu, dah grad dah skrg.. huhuhuu..

tp aku x nyesal skeet pun benti dulu sb rmai membaer2 aku yg amk graphic byk yg mengeluh n tukar profession kepada bidang lain.. mn tahan 24jam jer dpn pc.. x berkembang langsung aku rasa.. gaggaa..

byk sgt nk share ngan korg xtvt aku sjk jd student tourism ni.. best.. last xtvt aku tuk sem ni shooting utk sketsa mandrin! best sgt.. walaupun agak tergagap2 bercakap sb:
1. x hafal skrip,
2. x fasih berbahasa mandrin sgt pun
3. kepala ngah tintong sb migrain mlm sblm tu sb lappy mengong x leh nk pakai edit sketsa ni..
4. penat! sb pgt bz lately smpai blk umah pun x sempt.. terpaksa menumpg blk mbr di melati!

sblm tu aku g men paint ball sgt best kot! happy sgt.. at the end group aku jd juara! hahahaa.. best.. n ada guy kat sana sempat bermain mata n sempt ngade2.. hahha.. seb baik dier x ptk no tepon aku.. hahaa.. klu idk teros spoil mood!
ok smbg blk men paintball.. xtvt ni nmpak mcm senang tp sgt menguji ketahanan diri n stamina kita sb perlu berlari smbil mengelak dari pallet2kaler tu.. n smbil berlari itik (sb have to duck mengelak dari jd sasaran tepat musuh! hahaha.. penat sey.. n sgt merbahaya kot!! ada beberapa org tercedera kot kna pallet nyer sb d tembak terlalu dkt.. tp seb baik aku ok jer.. hihihi.. sonok sgt.. rasa mcm nk main lagi jer nnt! hihihii...














mm... ni jer kot wat sementara waktu.. len kali aku citer pasal event anjuran klas kitorg lak.. best sgt!!!

Saturday, April 18, 2009

13th april day outing~

assalammualaikum w.w.t...

selamat ulang tahun sayang by ejam~


13hb tu da janji ngan ejam nk kuar dlm kul 11pagi sb da book tiket nk tgk movie kat One Utama, but then guess what happen??!! hahaa.. aku x sedar! syes tdo mati ngan phone abes baterinyer... on jer phone tu there are about 15msg,n misskol yg x terkira lak byk nyer.. siannyer ejam, he said, tepat kul 12 dia kol aku nk maenkan lagu selamat ulang tahun by imran ajmain tu.. but then kol aku x dpt,.. adus, rugi nyer.. tp time tu pun aku ngan pakcik lagi kan.. klu dia kol aku time tu sian lak pakcik termangu2 seorg diri.. tp x per la, dia da rakam da lagu tu n post dlm utube~ lagu yg sperti diatas..

uh k, bgn lambat!! kul 10.30 aku baru tersedar!! mlm tu aku x blk umah, tumpg tdo kat umah mbr pakcik kat semenyih tu, yer la kul 4 pagi kan blk dia pun x larat nk drive jaoh2 so dia tumpangkan aku kat umah mbr pompuan dier.. kul 11 ejam msg, 'awk kat mn? sy da kat bwh ni..' whut???? cpt2 aku cari pakcik, dgn muka x berbasuh nyer terus bertolak ke shah alam.. perghh.. mang keje giler,.. sian ejam tunggu lama.. aku kol ejam suara dia da mcm frust da, kot ingt plan yg telah dirancang x menjadi.. so aku ckp ngan dia, plan seperti biasa tp jumpe terus kat ONE utama jer dlm kul 1.30.

sampai shah alam dlm kul 11.30, aku naik umah mandi dulu, siap apa yang patut, pakcik tggu kat bawah,.. dlm kul 12.30 br aku siap, terus pakcik antar aku ke ONE utama new wing.. mmm ramai yg pelik ngan aku part ni, scandal aku leh x kesah aku nk kuar ngan scandal lain lak kan.. siap tlg hantarkan lagi aku nk berdating ngan scandel yg laen.. hahaha... both of them sgt sporting, n kitorg just berkawan pun,.. x der feeling2 lebey2 ni.. so dorg mmg x kesah,..

uh k, back to the story, aku smpai ONE utama tu tepat2 kul 1.30, tp ejam masih lagi belum kelihatan.. aku kol tanye dia kat mn, dia ckp still on the way dari sungai buluh.. uh k, bgs, dia x merajuk! hahahaa... dlm kul 2.00 kitorg jumpe kat depan GSC ONE utama. dia nk tgk citer fast n furious 4, aku da tgk da citer tu ngan pakcik sblm tu, tp da ejam nk tgk jgk, aku layankan jer la,.. lagi pun da dier yg nk banje, aku ON jer la.. hihihii.. sbnr nyer sblm tu da 3kali kotg g cinema nk tgk citer tu, smua abes, fully book! n akhirnyer, kali ni dpt jgk kitorg tgk,.. dpt seat paling belakang lak tu.. mm mgkn ari tu isnin kot, mmg la x ramai, org da keje.. ejam?? dia cuti ari tu.. ngam2 ngan besday aku..

kitorg tgk jam 4 ptg, ada 2 jam lagi, since x tau nk wat pe, n masing2 x menjamah apa2 lagi sebelum tu, kitorg menuju ke foodcourt.. selesai mkn, still lagi x kul 4 lagi,.. pusing2 la kitorg dlm ONE Utama tu.. sampai da x larat nk berjalan, kitorg berposing laks.. hihihiii..


fiena yg geds!!! hahahaa.. sweet jer gambar ni..











byk lae gambar yg laen, tp tuk simpanan peribadi jerk.. hiihii..


puas berposing, da masanyer tgk movie, masuk la kami kedlm panggung,,.. huhuhu.. citer x sampai 10 minit, aku da terlelep!!! hahhaa.. mmg sgt letih dat day, tdo x cukup,.. nk pula suasana dlm tu gelap, sejuk, mmg la terpejam rapat mataku .. hahaha.. sian ejam layan citer tu sensorg jer.. 10minit citer tu ampir tamat, aku gagahkan juga tuk membuka mataku yg berat itu,.. so sempat la aku layan citer tu selama 20mnt bersama ejam.. hihihii.. sian dier.. seyesly sgt kesian.. tp dia mcm agak memahami situasi aku yg x cukup tdo itu, dia just biarkan jer aku tdo sblh dier.. huhuhuu..

around 6 kitorg kuar dari ONE utama.. x tau nk g mana, ejam ckp nk bw g tgk sunset!! hahaha.. best kan?? sblm tu sempat lagi singgah SACC mall bli kek secret recepi 2 potong.. konon nk mam kek sambil ditemani sinaran cahaya matahari tengelam.. tp malang nyer, kat KLANG jalan JAM giler!!! huh rusak lagi plan~ tp kitorg tetap meneruskan perjalanan ke port klang tanjung harapan tu,.. elok2 sampai, 2-2 punya perut pun berbunyi.. hihihii... mmg kat situ terkenal dgn ikan bakar nyer, so melabuh la punggung kitorg kat meja makan di salah satu kedai di situ.. yg best nyer mkn bertemankan cahaya lilin.. mcm sgt romantik ajer kan... hihihii...







tengah sedap2 menjamu selera tu, buleh pulak hujan turun renyai2.. hadus,.. mang la hujan mendengki dgn kitorg,.. huhuhuu.. cpt2 kitorg abeskan mknan, terus masuk kereta.. tggu jer dlm tu.. lepas da agk2 hujan da benti, baru kitorg kuar blk..

tmpt tu x der benda sgt pun.. biase2 jer, tp da si ejam ni ske sgt bergambar, kitog kuar bergambar jer la.. tp malang nyer lagi skali mlm tu, byk pulak gambar2 x menjadi. so x yah la nk publish kat sini, bikin malu ajer..








lepas tu, masing2 da keletihan giler da, tp dia ckp x mau antar aku blk lagi sb x adil bg dier sb sblm ni aku kuar ngan pakcik lewat tgh malam baru blk so dier pun nk jgk antar aku blk tgh malam.. tergaru2 aku kepala time tu,.. huhuhuu.. 'ikut suke ko la ejam asal kan ko bahagia' tu jer aku mampu katakan dlm hati.. hihihii.. x brani la nk ckp ngan dier, kot2 ada lagi cubitan hinggap di badanku ini.. hahhaa..

then kitorg meneruskan kembali perjalanan kitorg ke Dataran Merdeka laks.. hihihihii.. g dataran wat per? hah itu la, buleh x kitorg g dataran tu semata2 nk makan kek yg telah dibeli awal2 td tu.. mcm x masuk akal kan,.. mula2 shah alam ke damansara ke tanjung harapan ke dataran merdeka?? hahaha.. seyesly pembaziran bahan bakar telah berlaku ketika itu.. tp best gak lepak kat dataran tu,.. leh tgk mcm2 kete best tersidai di tepi jln.. caldina 3-4buah lalu dpn aku,.. geram jer memandang.. huhuhuu.. tp nk wat mcm mn ketika ini aku hanya mampu melihat jer la.. tunggu la 5-6thn lagi, caldina pasti dlm gengaman! pergh keazaman yg kuat nih! semoga berjaya~ hihihii..


jemput mkn korg..



choc cheese cake! sedap bangat.. nk g mkn lagi t.. joom saper nk ikut??? angkat tangan!! hihihii..



makan yg x pandang org kiri kanan da ni.. huhuhuu..



apa pasai ejam wat muka cam gitu?? hihihii.. sb aku ngah membalas msg pakcik ketika ituw~ hahahaa..


merenung masa depan??? erk...


kitorg beransur pulang ketika jarum jam menunjukkan angka 2.. penat, tp itu la 2 hari yg paling bermakna dlm hidup ku dan sgt mengembirakan aku.. sgt2 terisi 2hari tersebut.. dah lama x rasa cam ni.. sgt untung dpt kawan mcm pakcik n ejam, sgt memahami perasaan ku ketika itu.. huhuhuu..

this year bufday!!


assalammualaikum w.w.t..

pergh da lama gilos rasenyer x mengupdate blog ni.. abuk da setebal 2 inci da kot.. huahuahua..
mmm sbkan mlm ni x der benda nk wat, n terasa sgt busan, nk citer skeet how i spend my bufday this year!

i cant say that this years is the best bufday ever bcoz i had the best of the best bufday few years ago.. with my 'friends'.. mmm..


on my best besday ever so far~ there's notting can compare celebrating ur bufday with best friends around us..

ok back to the topic, 12th april, da janji ngan 'pakcik' (bkn nama sbnr) sehari sblm tu nk day outing together, since on 13th april da berjanji ngan org len dulu... n since we dont know where to go, kitorg decide nk g KLCC jer. disbkab dia dari semenyih n da 3-4kali da berulang semenyih - shah alam, mcm kesian lak nk suh dia dtg amik kat shah alam n g KLCC lak, kan da membazir minyak nama nyer.. so nk senangkan dier, (lagipun dier pun x tau jln nk g KLCC..) kitorg menyahut seruan kerajaan supaya mengunakan kenderaan awam (hahaaha). kul 9, da sampai komuter, janji nk jumpe kat KLsentral, penat menunggu beliau sampai di tempat di janjikan, kul 11 br smpai.. hadus, loteh sungguh eden~ sudah la kelaparan ketika ituw~ cian kan..



muka penat menunggu~ kemana lak pakcik ni menghilang...hadus..


uh lupa nk ckp sblm tu dia ada mintak aku bw laptop aku sb dier nk movie2 dlm laptop aku tu.. mm so terpaksa la ngusung laptop tu yg sudah di isi kedlm beg galas.. berat kot mengusung laptop ni, walaupun hanya laptop smata2, yg berat nyer hanya dlm lingkungan 2.4kg jer, tp da sakit kot bahu aku time tu.. pastu berlakon la skeet konon2 nk terlentang la, patah bahu la, hahaa... dia pun menawarkan diri nk memgalas beg tu .. YES!! berjaya taktik aku itew~ wakakaka... cam klakar lak tgk dier mengalas beg aku tu.. bygkan sendiri la ari tu tb2 jer dier kuar ngan aku jd skemps giler, siap tight in shirt lagi.. sblum ni ske2 dier jer nk pakai bj lubang2.. huhuhuu..ntah apa la mimpi dier tu pada hari ituw aku pun x tau, da la berbaju tight in, pastu tambah galas beg lagi.. mcm nerd giler, FYI, dier pakai kacamata k.. mang nampak sgt NERD!! hahaa..

lebey kurang jam 12 kitorg sampai KLCC naek LRT, sampai di KLCC, 1st place kitorg g, food court!!! HAHAHA.. si pakcik da lapar sb pagi td dia just sempt menjamah sekeping kueh ajer.. dia mkn nasi campur n aku mkn sekeping swiss roll.. (mmm.. perlu ker aku menceritakan sedetail ini???) selepas ituw kitorg berpusing2 didlm KLCC dan x tau nk wat aper, kitorg decide nk g PC fair kat KL Convention Center..

sampai jer kat dpn pintu masuk KL Convention Center tu pun aku da start penin pale,.. org sgt ramai kot!!! dia ckp nk mencari webcam satu, mudah nk chat ngan aku nnt.. haha mcm sweet jer kan.. padahal nk mudahkan nk chat ngan aweks2 laen sama sbnrnyer.. kitorg meneruskan pencarian kitorg, pusing punya pusing, singgah satu kdai ni, webcam dia cam agak menarik harga rm55+free headfon mang ngah mencari2 headfon jgk tuk aku.. yg sedia ada da rosak.. dia da ampir2 mengeluarkan wallet nyer tp aku tarik tangan dier - da namanyer lelaki, mang x ske nk servey2 dulu, apa yg dia nampak 1st tu la dier nk bli.. tarik dier kuar dari booth tu lagi pun aku kurang selesa ngan cara layanan saleperson tu yg endah x endah jerk.. nyampah..

pastu kitorg pusing2 lagi,.. org kat dlm tu punya la ramai, beresak2 nk berjalan.. di celah2 org ramai ituw kitorg sempat ber'adengan' kejar-mengejar kot,.. hihihii.. aku kecik molek ajer, dier?? hhaha.. sedang2 la..dier ngan mengalas beg nyer lagi, nk mencilok2 mang susah la skeet.. aku lak free and easy jer, jln melengang pulak tu, sonok la nak mencilok2~ mm da lama giler da x buat mcm tu kat org,.. rasa sgt enjoy lak dpt wat mcm tu kat dier.. HAHAHAA...

da tu singgah, lagi satu booth laen yg jugak menjual aksesori komputer ni, webcam yg sama, cuma x der headpon, rm 45!! kurang saploh hinggit kot!! x nyesal kotrg berjalan2 sambil kejar2 kat dlm tu.. huahuahua.. tp aku tetap x puas lagi ngan harga yg ditawarkan tu la.. so berjalan2 la lagi kami, meneruskan aksi abg mengejar adk nyer.. hahaha.. seyes kitorg nampak cam adk bradik.. huhuhuu.. best nyer ader abg kan.. mmm kami berjln sampai booth paling ujung skali, agak besar gak booth nyer, tanye webcam yg sama, harga rm38!! pergh mmg x nyesal penat berjalan~ huhuhuu.. itu jam jgk kitorg angkat webcam tu kat situ..

kaki da letey berjln, mn pula mau di tuju?? arakian itu, kami kembali ke KLCC, disebabkan perut masing2 da berkeroncong, lagi pula mau mengetest webcam baru ituw~ huhuhuu.. da selesai segala n dier pun da kuar masuk toilet da 4-5 kali hahaha.. ngalahkan pompuan jerk nk g toilet slalu.. kitorg meneruskan agenda kitorg seperti yg telah disetujui bersama sehari sblm itu untuk ke AQUAria KLCC!!! BEST3...

time nk ke KL convention Center tu smula, org punya la ramai, ramai seramai2 nyer.. da la lalu kat kawasan parking, sistem pengudaraan nyer tersgt la poor~ panas giler, berpeluh2 kitorg.. berdengan nk kena beresak-esak lagi.. da sampai bwh KL Convention Center tu br la tau ruper nyer ujan turun mencurah2 di luar sana,.. padan la smua pun nk lalu situ...

sampai dikaunter, akak tu da awal2 lagi mntk aku nyer student card! mn dier tau aku student lagi?? best nyer la kuar ngan org yg sudah agak berusia ni, terasa muda nyer la.. x yah nk tanye, dier yg menanye.. klu kuar ngan klasmate aku skrg mst nk kena behave ajer sb dorg smua kanak2.. huuhuhuuu... rate for entrance adult 28, student 20! huhuuu... so sesapa yg masih lagi mempunyai card matrik ituw, cpt2 la g skrg, sementara masih lagi ada diskaun buat anda~

(aduh apasal entry ni da mcm da panjang sgt erk?? padahal x masuk 13hb lagi ni!!)

mmm,.. kali ni, agak kecewa kerana pakcik telah melakukan seswatu yg sgt tidak dapat di maafkan.. dier terlupa bawa camera!!! ader ker patut tinggal dlm kete, kang klu der org pecah cermin tu, nanya ajer.. tp x per, kitorg tetap dpt bersuka ria bergambar menguna kan tepon pakcik yg agak canggih ituw.. /:) canggih ker??? huahuahua..


aper turtle berdua tu tgh lakukan erk di dalam ituw?? jeng jeng jeng...



muuuackh.. kasi ikan ituw~



pandangan dari atas ikan yg tidak dikenali~ hauhauahua...




malas tui ikan ni nak bergerak, leh pulak dier landing atas terowong kaca ni, sj jer nk menunjukkan keseksian beliau~ wakakaka..



x tau ikan aper nama.. kan senang klu stiap ikan tu dorg pakaikan tag.. leh gak tau apa nama~ hahahaa...



sewam dowh, cuba tgk gigi dier yg berlapis2 itew~











mmm sedap nyer klu wat masak asam pedas ni.. yumyum~



ini lak kita wat masak lomak cili padi!!! mm.. hen haochi a..



pergh, ikan per tu?? santek siot!!! hihihii... aku sorg jer tau, klu korg nk tau jgk, kena la dtg sini~ promote baek punya tau..



eh mn abes ilang ikan2 yg laen ni???



byk nyer nemo dlm ni!!!!


mm xtvt gue pada 12hb tu x berakhir disitu ajer.. dlm jam 8mlm, kitorg bergerak ke lrt nk ke KLsentral semula, org punya la ramai, kena tggu 2nd train br dpt naek, da sampai kat KLsentral pun sama! org giler punya ramai.. kena tggu train yg ke-4 br leh naek~ sian pakcik melayan karenah gue yg udeh kecapetan.. naik kat KLsentral, turun di stesen kajang, sb pakcik park kete kat situ.. mm.. pastu menuju ke bukit tinjau, melayan scenary keindhan alam diwaktu mlm~ budget nk tggu sampai matahari timbul, tp memandangkan masing2 sudah kehabisan tenaga yg teramat sgt, sampai kui 4pagi jer kitorg mampu bertahan, lepas tu br kitorg beransur pulang!! sgt keletihan kot ari tu.. tp sgt best n sgt happy!!!



best gak ni klu tetiba der org mau wat drift kat sini kan~



mataku sudah kuyu.. separa sedar~ huhuhuuu.. bla matahari mau keluar ni...







me with pakcik~ this pic is dedicate for those yg tertanya2 mcm mn pakcik kelihatan seperti.. mm seperti org tua la.. hahhahaa..


eh.. citer nyer x abes lagi tau,.. tggu next entry pulak.. my outing day on 13th of april mcm mn laks~

Wednesday, March 11, 2009

the winner take it all~

I don't wanna talk
About the things we've gone through
Though it's hurting me
Now it's history
I've played all my cards
And that's what you've done too
Nothing more to say
No more ace to play

The winner takes it all
The loser standing small
Beside the victory
That's her destiny

I was in your arms
Thinking I belonged there
I figured it made sense
Building me a fence
Building me a home
Thinking I'd be strong there
But I was a fool
Playing by the rules

The gods may throw a dice
Their minds as cold as ice
And someone way down here
Loses someone dear
The winner takes it all
The loser has to fall
It's simple and it's plain
Why should I complain.

But tell me does she kiss
Like I used to kiss you?
Does it feel the same
When she calls your name?
Somewhere deep inside
You must know I miss you
But what can I say
Rules must be obeyed

The judges will decide
The likes of me abide
Spectators of the show
Always staying low
The game is on again
A lover or a friend
A big thing or a small
The winner takes it all

I don't wanna talk
If it makes you feel sad
And I understand
You've come to shake my hand
I apologize
If it makes you feel bad
Seeing me so tense
No self-confidence
But you see
The winner takes it all
The winner takes it all......

Saturday, March 7, 2009

the best love story ever!!!

assalammualaikummussalam w.w.t....

i just finish watching The Notebook. at first i little wonder why they name the film 'The Notebook'.. but as the story reach the end, i just now the reason is,..

if u fans of romantic film, then this is one of must see movie!! u never regret it.. from the half to the end of the story, i just cant stop crying over them.. how much they seem to love each other.. very touching..

one of the a kind story~ the best ever! over the walk to remember.. mmm..? if u would like to know the rating for this movie, i gave them 10 stars!!! hahahaaa... is it sound to much? naa.. if u see it, i will know why~
if u dont know where to find this movie, just ask me, i just be too kind to lend u to watch it~

Noah is very good loking guy, n his act is also good, but i wonder why i didn't see him in any other movie.. would like to see him on other film~

i know i will watch this film over again soon~ hahahaaa...

Thursday, March 5, 2009

berminat nak wat t-shirt murah?

ada sesapa berminat nk buat t-shirt?

sy ada menyediakan perkhidmatan meng'design'kan t-shirt utk anda, dan membuat t-shirt.

harga berpatutan.. klu order dlm kuantiti yg byk lagi bleh dpt murah!

contoh 1:-

-kain cotton,
-round neck, lengan pendek,
-design dpn blkg,
-2 kaler, (silk printing)

rm 20 untuk kuantiti 30 helai(bergantung pada kuantiti, lagi byk, lagi murah~ untung2 bleh bg t-shirt sehelai/2 percuma..)

contoh 2:-

-kain cotton,
-berkolar, lengan pendek,
-design dpn & blakg,
-4kaler, (silk printing)


rm 24 utk kuantiti 30 helai (turut bergantung pada kuantiti)

p/s - kain ada 3 jenis, cotton, polo, n tc (campur)

harga pun bergantung pada jenis kain jgk~ klu kain tc tu leh dpt lagi murah la..


contoh 3:-

-bj F1 (kemeja tangan pendek- kain berkualiti tinggi)
-ala bj yg ada tampal2 sulam tu..
-bergantung pd brapa byk sulaman yg ada.
-klu stakat nk tampal nama, logo, n nk jahit sulam kat blkg,


rm 35++ bleh dpt untuk 30helai keatas
(uish da kira murah tu.. yg len aku servey rm 45++ ada yg sampai rm60++ pun ada.. x ptt btui letak harga mahai2 mcm tu.. ishk3...)
p/s - warna terhad bergantung pada stok. tp klu order dlm kuantiti yg byk, kaler boleh di pilih~

topi pun ada jual jgk,
paling murah rm 4.50
-logo pakai sticker,
-topi jaring

nk mahai lagi ada jgk hihihii..
bersulam, ada logo,
topi yg berkualiti,
rm 8.50

klu nk sulam kat topi pakai logo sendiri ada extra caj sb nk wat dia nyer mole tu kan.. mgkn xtra dlm rm 100++ kot..

klu bli set topi n tshirt, topi tu mgkn dpt kurangkan harga lagi...

:: order mst 2minggu awal atau lebih atau harga kira lain ::

ada 2 jenis printing 4 ur infomation,
silk printing n digital printing

- kuantiti minimun tuk silk printing - 15 helai. bwh 15 helai pun bleh, tp harga up skeet la.. hihihii.. rugi ma jual skeet2 ni.. x balik modal~

- kuantiti minimun tuk digital printing 35 helai,(digital printing harga boleh dpt lagi murah)
sekian, harap maklum~


berminat? send me msg here or
just sms me fiena : 013-3158689
(please do msg me if u wanted to do bisness with me only!! or else, your msg will be ignored~)

p/s - harga2 di atas masih dapat dirunding (jgn risau harga kami amat flexible) tp turut bergantung pada harga pasaran dan juga atas budi bicara masing2 =)

-kami akan cuba mencetakkan design anda menjadi realiti seboleh yg mgkn..

MARI MARI MARI....

Tuesday, March 3, 2009

JErawat n knp?

DAHI
Haba badan melampau, peredaran darah tidak baik. Minda dan badan, mungkin terlampau letih. Stress. Kumpulan ini biasanya panas baran Nasihat : Pupuk tabiat tidur awal, bangun awal. Dapatkan tidur yg cukup dan minum air banyak

HIDUNG
Jerawat di batang hidung bermaksud tulang belakang kita mungkin bermasalah Di hujung hidung mungkin kerana haba perut melampau dan sisitem penghadaman tidak normal (so jgn la suka sgt mkn pedas2. Di salah satu hujung hidung pula boleh dikaitkan dgn ovari atau sistem reproduksi?? (betul ker?)

DAGU
Fungsi buah pinggang terjejas atau sistem endokrin (rembesan dalaman) lemah. Kaum wanita mudah mendapat jerawat di sekitar dagu mungkin berpunca drpd haid yg tidak teratur dan sistem peranakan yang bermasalah. mgkn juga mangalami masalah sistem penghadaman yg tidak betul dan mengalami sembelit.

PIPI KIRI
Fungsi hati mungkin kurang lancar termasuk dilanda masalah rembesan, menyahtoksin dan penghasilan darah.

PIPI KANAN
Fungsi paru-paru mungkin tidak normal

PADA BADAN (BELAKANG & DEPAN)
Sistem perkumuhan yang bermasalah, sembelit. Amalkan pemakanan yang sihat dan mengikuti piramid pemakanan bagi mempastikan toksin tersingkir dengan lebih baik.

Admin: tak tahu kebenaran fakta di atas

Friday, February 20, 2009

baru perasan

assalammualaikum w.w.t...

baru perasan sakit mata rupanya bla baca kat blog ni..
blakang hitam, tulisan putih..

nnt2 aku tukar background bla ada masa~

;) buat masa ni bersabar dulu dan enjoy apa yg ada ya~..

mmm br pasan blog aku ni baru ada 50 post~ hahaaa..
x maju sungguh aku berkarya dan beremosi... :P

movie oh movie~

assalammualaikum w.w.t...

klu korg nk tau, aku mmg sgt suka tengok movie, tp sebab agak x berkemampuan nk tgk kat pawagam sekarang ni, so i downloaded all myself, hah, rasa nyer lagi berbaloi kot dari g tgk kat panggung. tp awal semester ni sempat jgk la g tgk movie kat cinema 1st bed time story, and 2nd is ink heart. baru2 ni aku br download lebih dari 10 citer, antara nya very old school movie - edward scissorshand (da sgt lama mencari cerita ni), sex and the city the movie, knocked up, over her dead body, the notebook, the duchess, mad money, penelope, the sisterhood of traveling pants, dreamgirls, ps i love you..

and others will come soon is- ice age 3 - dawn the dinosaur, becoming jane, persuasion, when sally meet harry, arthur and the invisible, bride wars.

n now would like to share the movie review from my very own perspective~

bed time story - sgt best! sgt suka jalan ceritanya, padat n x meleret2, tau unsur2 yg mana perlu dan yg mn x perlu dimasukkan n x membosankan klu nk tgk berulang kali. rate ****

ink heart - busan. tp agak menarik untuk ditonton. citer agak meleret2. rate **

edward scissorshands - tim burton's movie. tau jer la mcm mn citer dia. mmg ada kelainan. slalu dlm citer dia, x smua org akan berakhir dengan happy ending. tp sgt suka citer ni. tahun citer ni keluar 1990, time ni br 5 tahun kot, tp ingt sampai skrg tajuk nyer. rate ****

sex and city the movie - best! jalan cerita yang padat. menyentuh hati dan perasaan. the story is more about relationship between friends and the loved one. byk scene yg sgt menyentuh hati. sgt x menjangkakan mendapat full satisfaction from this movie! kaum adam patut tgk citer ni klu nk lebih memahami hati naluri perempuan. jalan cerita yg sgt matang dan tau mcm mn nk bermain dengan perasaan penonton.
rate *****

knocked up - nk tgk citer ni sb Katherine Heigl. and performance dia dlm citer ni mmg patut di puji. walaupun x tgk citer ni dengan penuh lagi, tp tau citernyer ok. tp agak kecewa dengan pasangan gandingan beliau. sgt pelik la lately ni dlm movie, dia nyer heroin mesti cantek, tp hero nyer sgt mengecewakan. adaoiai, rasa mcm Katherine Heigl deserve yg lebih dari segi pelakon gandingan nya.. tp nampak mcm dia x kesah n still dpt membawakan cerita ni dgn jaya nya~ rate ****

over her dead body - lakonan eva longoria. enjoy. ceritanya x berat. romantik comedy. ada part yg menyentuh hati. tp still ada scene yg x penting di masuk kan.. rate ***

the notebook - citer zaman perang. x tgk habis lagi. tp citer nyer pasal halangan family. sb guy tu miskin, n girl tu dari family yg agak senang. x tgk habis lagi, so x leh nk bg rate.

the duchess - lakonan Keira Knightley. berdasarkan kisah benar zaman pakai gaun kembang. hahaha.. x amik tau sgt zaman bila. tp sezaman ngan citer elizabeth kot. citer pasal gorgiana jd duchess, kepada sorg lelaki yg agak mementingkan diri sendiri. tau diri dia di 2-3kan maksudnyer dicurangi tp paling sakit hati bla laki dia ada affair ngan kawan baik gorgiana sendiri.. hati sapa x remuk tgk laki sendiri ada affair ngan member baik. dari pandangan aku kawan dia agak penting diri sendiri dan sangup mengoda laki kawan utk kepentingan diri. alasan dia konon nk bersatu blk dengan anak2 dia dan the duch tu mampu merelisasikan impian dia - but still satu alasan yg sgt mementingkan diri sendiri tanpa rasa bersalah pun kat gorgiana yg melayan dia sgt baek, dan dia sendiri mengajak pompuan tu tinggal dgn dia sb tau pompuan tu susah. so the moral of the story, jgn percaya sgt kat org lain bla berkaitan dengan kebahagiaan rumah tangga sendiri.. hihihii.. rate sbnr***** sb jln creta padat, jln cerita yg menarik, lakonan mantap dari smua, tp sb jln cretanyer sedey n x nk tengok lagi nk bg rate ** jer.. hahhaa..

mad money - lakonan kate holmes, queen latifa. citer lawak, tp x mo tgk lagi. wanted to save for later. nk tgk time bertekanan jiwa dan raga~ hahahaa.. tp smua yg da tgk citer ni puji best.

penelope - citer family kena curse, n setiap 5 generation, sorg waris sebelah lelaki akn dapat ank perempuan muka macam babi. hahaa.. bukan mengeji, tp betul, sian bdk pompuan tu sb ada hidung n telinga macam khinzir. dia akan tetap mcm tu sampai dia bertemu dgncinta sejati.. hahahaa.. citer tuk gadis2 jer, kaum adam x kan layan citer cam gini, lain la klu nk jaga hati awek, temankan jer dia tgk.. citer ni pun x tgk lagi.. also wanted to save for later.

the sisterhood of traveling pants 2 - sequel from the sisterhood of the traveling pant1. citer gadis2 jgk ni, lelaki jiwang je kot layan la citer ni.. hahahaa... kena tgk yg 1st dulu, br tgk yg 2nd ni, klu idak x paham jln citernyer.. sb ari tu tgk ngan roomate n dia x tgk lagi yg 1st, penat mengeksplain kat dia jln citer sbnrnyer, n still lagi susah nk paham.. citer pasal friendship. really strong friendship between 4 friends with different background with different problem. untuk tontonan ringan. jln citer nyer ok la bleh tahan. tp x tau la nk rate mcm mn. citernyer best, tp x byk isi sgt la.. x byk point sgt. just nk mengetengahkan problem2 yg dihadapi antara kengkawan.. rate ***

dreamgirls - best! lakonan beyonce n Jennifer Hudson. kisah benar yg mungkin telah di ubah suai secukup rasa. citer mcm mcm mn susahnya org kulit hitam america dulu nk mengetengahkan dan mempopularkan music mereka, sb blum sempat lagi nk kembangkan sayap, lagu2 popular mereka di ciplak org kulit putih utk dorng sendiri. juga citer tentang manusia ni mn2 pun mst ada yg berhati busuk, lupa diri, angkuh, dan pentingkan diri sendiri tanpa mempertimbangkan perasaan org lain.juga pasai friendship, family, kasih syg, ketabahan hati seorg wanita, pahit getir hidup menjadi artis. menarik. di galakkan menonton citer ni. x busan, jln cerita padat tp klu sesapa yang x suka genre musical mungkin akan rasa bosan skit. rate*****

p/s i love you - adaptasi dari novel cecilia ahern. lakonan Hilary Swank sebagai holly kennedy. saya galakan baca novel and tgk movie ni. dlm novel, ceritanya lebih padat, menyentuh hati, n lebih mudah menghayati n memahami citer n perasaan holly yg br kehilangan suami tercinta sb tumor otak di kala baru menginjak usia 30thn. betapa tungang langgang nyer hidup dia tanpa org tersyg di sisi.. sgt menyentuh hati dan perasaan. (sgt teringin nk tgk dgn org yg tersyg.. tp malang nyer, x der calon pun lagi hahahaa...) dlm novel tu, agak meleret2 tp penuh dgn cerita. dari cerita pasal family holly, citer life adik dia yg jgk x stabil, citer pasal life member2 dia, relationship between stranger to friends to lover back to friend. hahaha.. mcm complicated jer kan.. tp apa yang pasti, bc novel nyer lebih menarik kot. citer ni sama ada dari movie ataupun dari novel, awal2 lagi da wat aku menangis.. sgt terharu dengan ketelitian seorg lelaki yg bakal meninggalkan isteri tercinta. dan ingin membantu ister dia meneruskan kehidupan tanpa diri disisi.. its just very hard to do n sgt membuatkan hati terusik. membayangkan diri holly, mgkn akn jd mcm dia jgk kot..
rate ****

sbnrnyer byk lagi citer yg da tgk. sb ske bertukar2 cerita dgn member so byk la koleksi2 movie sy. bayangkan dlm hard disk ni ada lebey kurang 45gb movie dan x sampai separuh lagi yg dah tgk.. dlm ni ada lebey kurang 75 movie, yg saya nyatakan tadi br 11 cerita! hahahaa.. da x perlu lagi nk g panggung dlm masa terdekat ni.. tp nk jugak tgk citer upin ipin~.. tengok la bla ada duet lebey skeet.. hihihii..

Friday, February 13, 2009

betrayal~

assalammualaikum w.w.t...

dont want to talk much about this one.. but some how i felt like being betrayed by someone i trust, and i love!

she might not notice this. but somehow what did she do is somehow hurt me...

kosong. there no one i trust anymore~